Vill du uppleva ett nytt land, en ny kultur och möta nya människor?

Pluggar du till socionom/läkare/sjuksköterska/behandslingspedagog eller liknande? Vill du göra något viktigt och givande?

Är du nyfiken på Sydafrika? Vill du bara komma bort från Sverige, göra något nytt?

Southern Ambition Africa erbjuder ett spännande och roligt sätt att se Kapstaden och samtidigt kan du göra något viktigt. Välj på olika projekt inom olika områden; Barnhem, HIV-projekt, soppkök, härbärge, skola, kvinnocenter, sportprojekt, djurprojekt m.m.. Hjälp oss att hjälpa!

kontakt: tania@southernambitionafrica.com, alexandra@southernambitionafrica.com, lovisa@southernambitionafrica.com

onsdag 27 februari 2013

Uppdatering

Så. Ännu en månad har gått förbi snart. Tiden springer iväg kan jag lova.

Februari har bestått av våra Garden Route-resor. Om ni vill veta mer om dom så är det så att vi samarbetar med universitetet här i Kapstaden, främst med de internationella studenterna, och arrangerar resor för dom. Det år vår största inkomstkälla och oerhört viktigt för oss, så vi kan behålla volontärjobb och praktikplatser så billiga som möjligt. Vi är just nu i fas med att planera längre resor under deras längre lov i slutet av mars. Det kommer vara resor till Mozambique, Namibia, Botswana och Lesotho.
------

På volontärsidan så har vi fått hit 3 tjejer från Holland:

Isa - har 6 månaders praktik på en organisation som jobbar med utsatta kvinnor och barn. Isa kommer få ha egen samtalsterapi med tiden och mycket ansvar. Än så länge trivs hon mycket bra!

Morgan - har praktik sex månader på ett företag som heter KLUK och jobbar inom modebranschen. Det är Morgans första vecka så vi får hålla tummarna att det är en bra praktikplats och att hon får ut något bra av det!

Anne-Minke - volontärjobbar på en låg och mellanstadie skola i Bridgetown, en ganska "ruffig" förort. Hon kommer jobba med de mest utsatta barnen och även ha egna smågrupper där hon jobbar med barnen mer individuellt. (skolorna i området har EN psykolog för 63 skolor så hon är mer än uppskattad för vad hon kan göra de två månader hon är här)
------

För min (Tanias) del så handlar det mycket om att planera för april. I april kommer det 8 socionomstudenter från Umeås universitet hit för att göra fältstudier och även tre volontärer från Tyskland. Det krävs en hel del planering för att få allt att gå ihop men jag känner en stor förhoppning och positivitet inför det. Det kommer bli grymt kul att få hit en större grupp!
-----

I lördags hade vi en aktivitetsdag i Phumlani, en av Kapstadens fattigaste kåkstäder. Jag kommer göra en specifik bloggpost om det senare, med bilder!

Ha en fin vecka och hör av er om ni undrar något! tania@southernambitionafrica.com!

/

TANIA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar