Vill du uppleva ett nytt land, en ny kultur och möta nya människor?

Pluggar du till socionom/läkare/sjuksköterska/behandslingspedagog eller liknande? Vill du göra något viktigt och givande?

Är du nyfiken på Sydafrika? Vill du bara komma bort från Sverige, göra något nytt?

Southern Ambition Africa erbjuder ett spännande och roligt sätt att se Kapstaden och samtidigt kan du göra något viktigt. Välj på olika projekt inom olika områden; Barnhem, HIV-projekt, soppkök, härbärge, skola, kvinnocenter, sportprojekt, djurprojekt m.m.. Hjälp oss att hjälpa!

kontakt: tania@southernambitionafrica.com, alexandra@southernambitionafrica.com, lovisa@southernambitionafrica.com

fredag 28 december 2012

Workshop med Adam Tensta, Mofeta, Cleo, NeyNey och Kristin Amparo

I onsdags hände en sjukt rolig och minnevärd grej för oss på Southern Ambition!
Jag (Tania) blev tipsad av min syster hemma i sverige redan i oktober om att ett gäng med musiker från Sverige skulle ner till Sydafrika för ett hiphop-utbyte med sydafrikanska band/artister. Jag hittade dom, KWAAI som de kallar sig, på facebook och följde dom där. Jag skrev flera gånger och undrade när de skulle komma hit och att jag kunde hjälpa dom att komma ut till nåt av våra projekt om de var intresserade.

Efter ett tag så lade Cleo (Nathalie) till mig på facebook och skrev till mig och verkade väldigt peppad på att hitta på något med Southern Ambition. När KWAAI var på plats så fick jag ett sms av Dina som hade tagit kontakt med Adam Tensta via twitter, och pratat om samma saker som jag och Cleo. (great minds think alike..) Dina skickade hans nummer och jag hörde av mig till honom och det visade sig att vi skulle på samma spelning just den kvällen.

Spoek Mathambo, som är sydafrikan men bor i stockholm och har spelat in en låt med Adam Tensta, hade konsert och alla i KWAAI var där, likaså jag. Jag pratade en hel del med Cleo och vi kom överens om en dag och plats och i onsdags så var det alltså dags. Hiphop-Workshop på Youth Solution (härbärget för unga killar). Adam Tensta, Cleo, Mofeta, NeyNey och Kristin Amparo var på plats tillsammans med filmteamet som spelar in en dokumentär om utbytet de gör i Sydafrika.
Vi sjöng, rappade, lekte, pratade och hade fett kul allihopa. Det var så himla fint att se att många av de här killarna som annars är väldigt blyga och tysta nu vågade ta plats och göra något som fick deras självkänsla att växa. Precis sånna här saker behövs det mer av! Cleo åkte tyvärr hem till Sverige igår men Syster Sol, som tyvärr inte kunde vara med i onsdags, vill jättegärna ha en uppföljning på det här och på söndag hoppas vi på att göra en workshop till, denna gång med inriktning på reggea.

All får presentera sig med namn, var de är ifrån, vad de har för connection
med youth solution och vad för musik de tycker om.

Vi får en textbit ur en av Kwaais låtar som vi övar in och kör i två grupper med olika moment.

Cleo förklarar hur viktigt det är att våga röra på sig, våga göra fel och våga vara ful :) 

Viktor (mofeta) och Vanessa (neyney)

Vilken sida rappar bäst och högst? 

Skriver egna texter

John (hjärnan bakom Youth Solution)

Kristin och Vanessa lyssnar och inspirerar

Killen var sjukt blyg, men enligt Adam jäkligt begåvad! 

Hela gänget. Kwaai, Youth solution och Southern ambition! 

Cleo och filmteamet spelar in

Fotboll / basket på gården innan hemfärd

1 kommentar:

  1. Gud va kul att det blev så bra!! Mer uppdatering om det blir nåt med syster Sol i helgen!! :)

    SvaraRadera