Vill du uppleva ett nytt land, en ny kultur och möta nya människor?

Pluggar du till socionom/läkare/sjuksköterska/behandslingspedagog eller liknande? Vill du göra något viktigt och givande?

Är du nyfiken på Sydafrika? Vill du bara komma bort från Sverige, göra något nytt?

Southern Ambition Africa erbjuder ett spännande och roligt sätt att se Kapstaden och samtidigt kan du göra något viktigt. Välj på olika projekt inom olika områden; Barnhem, HIV-projekt, soppkök, härbärge, skola, kvinnocenter, sportprojekt, djurprojekt m.m.. Hjälp oss att hjälpa!

kontakt: tania@southernambitionafrica.com, alexandra@southernambitionafrica.com, lovisa@southernambitionafrica.com

lördag 22 december 2012

Senaste nytt om Southern Ambition Africa (Sweden)


Det var ett tag sedan vi uppdaterade vad som händer i Southern Ambition Africa. Eftersom vi som arbetar med det här gör det ideellt är det svårt ibland att hinna med att uppdatera allt som händer, då vi har andra projekt på sidan av, såsom studier, jobb osv. Jag (Dina) har haft fullt upp med andra projekt den senaste tiden varav min osynlighet, och Tania har fullt upp i Kapstaden med att ta hand om volontärer, ragga nya projekt osv. Men bara för att vi har varit mindre bra på att uppdatera betyder det inte att verksamheten stått stilla, utan tvärtom, det har hänt och händer saker hela tiden. Jag ska försöka ge er läsare en sammanfattning om det senaste.

Southern Ambition firade två år den 3 december, vilket friades i Kapstaden med gänget och de volontärer som fanns på plats.
Julfesten i Langa blev väldigt lyckad, Southern ambition gänget bidrog till att barnen i Langa hade en fantastisk dag fylld av värme och kärlek. Vår boss Moses fick agera jultomte, något som han verkade trivas med, av att titta på de lyckliga bilderna. Lärarstudenterna från Göteborg, Emelie, Hanna och Matilda tillbringade 2,5 vecka i Kapstaden, och hann med både studier och nöje. Volontären Mariam är nu tillbaka på svensk mark, även volontären Malin. Efter nyår, närmare bestämt januari kommer volontären Matilda som ska arbeta på HIV projektet La Cape. I april åker ca 8 socionomstudenter från Umeå Universitet på fältstudier till Kapstaden och kommer tillbringa ca 5 veckor där.

Tania har eventuellt hittat ett nytt projekt, ett samarbete med Mylife. En organisation som Tania kom i kontakt med när hon var i Sydafrika 2009/2010. De driver nu en eko-by (en helt självförsörjande by) i östra Sydafrika i Hogsback. Här bor ungdomar som tidigare levt på gatan i Kapstaden men äntligen hittat en väg att ta sig därifrån. Som volontär bor man i byn, lever där helt enkelt. Arbetet förs även i Keiskammehoek som är en av Sydafrikas fattigaste byar, för att hjälpa dom på olika vis. Det bästa alternativet, tycker vi i Southern Ambition är att vara en period i byn och innan eller efter det vara en period i soppköket/härbärget i Kapstaden. På så sätt får ni se människor med samma bakgrund och samma erfarenhet men i helt olika miljöer idag. Mer information om det projektet kommer efter nyår.

Vi har flyttat vårt kontor också, pga. olika orsaker, men vi har nu ett större, bättre och framförallt dyrare kontor, vilket påverkar vår ekonomiska situation lite, men det löser sig. Vi är ju som sagt inte vinstdrivande på något sätt, och alla som jobbar med Southern ambition gör det av solidaritet och kärlek bara. Känner du att du vill sponsra lite grann, så är vi tacksamma över det.

Tanias pappa och hans sambo befinner sig nu i Kapstaden på semester också, är glad för Tanias skull! Annars så rullar allt på som vanligt i Southern Ambition Africa. Det är sommar nu i Sydafrika och för Southern ambition gänget blir det mycket strandhäng. I Sverige är det däremot vinter, och istället för att hänga på stranden skotar vi snö, haha. Men, som sagt, om du vill, eller känner någon som vill, göra ett miljöombyte, få lite andra perspektiv, och hjälpa människor, tveka inte att höra av dig till oss. Vi är här för att hjälpa dig att hjälpa människor som behöver hjälp.

Vi på Southern Ambition Africa vill önska er alla en fantastisk jul, och ett gott nytt år.Ta hand om varandra och fokusera inte på det ni inte har, utan på det ni har. Jag önskar och hoppas att 2013 blir året då vi faktiskt, på riktigt, bryr oss om våra medmänniskor och tar hand om varandra.
Kärlek!
julfesten i Langa
julfesten i Langa
julfesten i Langa
julfesten i Langa
julfesten i Langa
julfesten i Langa
julfesten i Langa
julfesten i Langa
julfesten i Langa
Southern Ambition gänget
Southern Ambition gänget
Vår boss Moses som jultomte
Vår boss Moses som jultomte
Firar Southern Ambition två års födelsedag
Firar Southern Ambition två års födelsedag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar