Vill du uppleva ett nytt land, en ny kultur och möta nya människor?

Pluggar du till socionom/läkare/sjuksköterska/behandslingspedagog eller liknande? Vill du göra något viktigt och givande?

Är du nyfiken på Sydafrika? Vill du bara komma bort från Sverige, göra något nytt?

Southern Ambition Africa erbjuder ett spännande och roligt sätt att se Kapstaden och samtidigt kan du göra något viktigt. Välj på olika projekt inom olika områden; Barnhem, HIV-projekt, soppkök, härbärge, skola, kvinnocenter, sportprojekt, djurprojekt m.m.. Hjälp oss att hjälpa!

kontakt: tania@southernambitionafrica.com, alexandra@southernambitionafrica.com, lovisa@southernambitionafrica.com

onsdag 29 januari 2014

Saker på gång!

Nytt år. Nya tag. Nya volontärer/studenter. Nya projekt!

Den 8 februari vi har en annan townshipdag igen. Vi försöker att göra något minst en gång i månaden för barnen i Phumlani.

Fotoprojekt i Phumlani :
Idag kommer vi att åka med två av våra svenska volontärer till kåkstaden Phumlani med ett fototeam från Italien. De ska starta ett långsiktigt projekt med ungdomarna i Phumlani och andra kåkstäder i Sydafrika. De kommer att tillbringa tre år i Sydafrika för detta . Det hela bygger på att lära ungdomarna hur man använder en kamera och resultatet kommer sedan vara baserat ur ett barnperspektiv. Alla bilder som kommer att vara i boken de gör kommer att vara tagna av ungdomar. Fototeamet är fantastiskt talangfulla, kolla in dem HÄR. Southern Ambition har jobbat med barnen i Phumlani de senaste sex åren , och vi älskar att se dem växa som individer, på olika vis så att få chansen att medverka i detta projekt känns grymt kul.

Canvas Art Project :
Catherine, en student från Sverige , kommer hit i februari för att driva ett konstprojekt i ett barnhem i Khayelitsha som bygger på att förstärka tonårstjejers självförtroende. Detta är genomförbart tack vare ett stipendium som SWEA delade ut till Southern Ambition hösten 2013. Mer info kommer senare, men Catherine är mycket förväntansfull över detta och med hennes entusiasm kommer detta att bli ett riktigt coolt projekt ! Här är bloggen hon ska skriva under projektet .


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar