Vill du uppleva ett nytt land, en ny kultur och möta nya människor?

Pluggar du till socionom/läkare/sjuksköterska/behandslingspedagog eller liknande? Vill du göra något viktigt och givande?

Är du nyfiken på Sydafrika? Vill du bara komma bort från Sverige, göra något nytt?

Southern Ambition Africa erbjuder ett spännande och roligt sätt att se Kapstaden och samtidigt kan du göra något viktigt. Välj på olika projekt inom olika områden; Barnhem, HIV-projekt, soppkök, härbärge, skola, kvinnocenter, sportprojekt, djurprojekt m.m.. Hjälp oss att hjälpa!

kontakt: tania@southernambitionafrica.com, alexandra@southernambitionafrica.com, lovisa@southernambitionafrica.com

onsdag 19 september 2012

På plats!

Vägen upp till huset där jag bor och där även ni som kommer som volontärer kommer bo. 

Så, nu är jag på plats. På ett dygn som jag varit här har jag hunnit med mycket.
Jag kom hit vid 13 igår, åkte till huset och slängde in mina väskor. Tänkte sova lite, men var uppe i varv och så himla glad över att äntligen vara här, så jag gick ner till Southern Ambitions kontor (som ligger 5-10 min promenad från huset) och sa hej till Moses, the boss :)
Vid 19 så åkte jag med Wesley (som också jobbar med oss) och spelade 2 timmar inomhusfotboll med hans kompisar. Jag är död i kroppen idag. Kände att jag skulle kunna sova på en minut MEN det var min första kväll i Kapstaden så Wesley tog med mig ut och kollade på Champions League och drack en öl :) Det är lite så det funkar här, full rulle. Jag gör aldrig så mycket på en och samma dag hemma i Sverige. Här blir jag rastlös av att sitta vid datorn mer än 15 minuter. Det finns så mycket annat att göra, hela tiden!

Det är lite kallt här, eller ja, det är som hemma i Sverige. Jag frös i morse, trots tjock luvtröja. Men det går mot sommar och inom en månad lär det vara skönt på riktigt!

Anyway, jag är på plats och idag jobbar jag för första gången, sorterar en massa kvitton, herregud vilken röra!

Ser fram emot när ni volontärer rullar in här under hösten!

/Tania

5 kommentarer:

  1. Hej Tania!

    Jag planerar att komma ner v.1-v.2!
    Tänkte bara höra om du kommer att vara där nere för att ta emot under de två veckorna?

    SvaraRadera
  2. Hej Tania!

    Läser din blogg, du känner inte mig, men jag är grymt imponerad över jobbet du gör, hur du släppet allt och bara vågar! Du inspirerar, och får mig att tänka på mitt eget liv. Vet att du skrivit det förut, men om man vill bidra med pengar - hur går jag till väga då? mvh

    SvaraRadera
  3. Hej Sofia!
    Jag blir jättevarm i hjärtat av allt du skriver! TACK. Betyder mycket.
    DU borde komma hit! Spara pengar till det i stället :)

    Skämtåsido, du kan skicka ett mail till mig på tanijacs@gmail.com så skickar jag mina bankuppgifter!

    Mathilda; du mailar med Dina eller hur? Hon har koll på läget och kan förklara mer!

    SvaraRadera
  4. hej!
    Följer denna bloggen väldigt ingående :) kan ni inte lägga in bilder på huset man bor på som volontär? :)
    kram

    SvaraRadera
  5. Hej Malin!
    Vad kul att du läser!
    Så här ligger det till, boendet är varierande. Det finns flera hus inom samma område som används till boende för volontärer och studenter inom southern ambition. Standard är när man kommer hit är att man får ett rum i ett hus med allt från 4 rum till 10 rum. Jag bor med 11 studenter i ett stort hus, det som är på bilden här. Men jag kommer flytta i november då det inte kommer finnas rum för mig här.
    Om man kommer hit får man eget rum. Ibland egen toalett/dusch, annars får man dela badrum och kök med de andra som bor i huset.

    Jag ska dock lägga upp bilder på mitt rum i veckan. har haft full rulle de första två veckorna, men ska försöka hitta tid att lägga upp fler bilder!

    SvaraRadera